Adana Valiliği görevine atanan Vali Mahmut Demirtaş, veda ziyaretleri kapsamında Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti’ni (AGC) ziyaret etti.
Adıyaman Gazeteciler Cemiyet Başkanı Zeki Dişkaya ve yönetim kurulu üyeleri ile gazetecilerin bulunduğu ziyarette duygusal anlar yaşandı. Vali Mahmut Demirtaş’ın Adıyaman için çok büyük bir şans olduğunu dile getiren AGC Başkanı Zeki Dişkaya, "Valimiz görevi süresi boyunca güler yüzlü, şefkatliydi. Herkese eşit mesafede durdu. Adıyamanlı hemşehrilerimiz Valimizden çok razıydı. Keşke bir dönem daha Adıyaman’da valilik yapsa iyi olacaktı. Valimiz ile birlikte Adıyaman’dan Adana’ya halkın takdirini toplayan iki başarılı güzel insanı yolcu ettik. Bundan önce Milli Eğitim Müdürümüz Abdulgaffur Büyükfırat’ı yolcu etmiştik. Akabinde Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş’ı yolcu edeceğiz. Biz Gazeteci Cemiyeti olarak Sayın Valimizin hakkı bize geçmiştir bizim hakkımız ona geçmemiştir. Bu anlamda Sayın Val’mizden hakkını helal etmelerini temenni ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum." dedi.
Adana ilinde Sayın Vali’mizi yalnız bırakmayıp her zaman yanında olacağını vurgulayan Dişkaya, Adıyaman’da yeni açılması planlanan A2 TV için son gelişmeleri aktardı.
Vali Mahmut Demirtaş ise konuşmasında, "Gazeteci arkadaşlarımız ile birlikte gece gündüz demeden mesai yaptık. Görevim süresinde bizlerle olup Adıyaman’ın gelişmesine katkı sunan tüm gazeteci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gazeteciler Cemiyeti Başkanımız Zeki Dişkaya tarafından kurulumuna başlanılan, uydudan yayın yapacak olan A2 TV, Adıyaman ve Adıyamanlılar için büyük bir şanstır” ifadelerini kullandı.