Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, bu bayramı yaşamanın mutluluğunu ve onurunu yaşadıklarını ifade etti.
Vali Mahmut Demirtaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 96. yıldönümünde Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı hep birlikte büyük bir coşku ile kutlandığını söyledi.
Vali Demirtaş, “Aziz milletimiz için tarihi bir değer taşıyan 23 Nisan, milli birlik ve beraberliğin en güzel örneği olan Kurtuluş Savaşı sonrasında, millet iradesinin vücut bulduğu ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olup, aynı zamanda dünya çocuklarına armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliği taşımaktadır.
Yarınlarda ülkemizin sorumluluğunu devredeceğimiz çocuklarımızın milli ideallerimize sarılmaları, manevi değerlerimizle donanmaları ve dünyaya açık olarak yetişmeleri en büyük arzumuzdur.
Milli iradenin hakim olduğu bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, vatan uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum. 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramının dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.