Adıyaman Valisi Abdullah Erin, DSİ Şube Müdürlüğünü ziyaret ederek, Şube Müdürü Hakan Kaya’dan Adıyaman’da yürütülen çalışmalar ve devam eden sulama projeleri hakkında brifing aldı.
Kırsal alanda verimliliği ve istihdam olanaklarını artırarak Adıyaman’ın bereketli topraklarına can suyu olacak Çetintepe, Koçali ve Gömükan Barajları’nın son durumu ile devam eden diğer sulama ve içme suyu projeleri hakkında DSİ Şube Müdürü Hakan Kaya detaylı bir brifing verdi.
Brifing alan Vali Abdullah Erin, DSİ’nin il genelindeki Taşkın Koruma Tesisleri, 2016 yılı faaliyetleri ile 2017 yılında planlanan çalışmalar hakkında da ayrıca bilgi aldı.
Adıyaman’da ekonomik ve sosyal kalkınmanın ivmesini artıracak sulama projelerine büyük önem verdiklerini belirten Vali Abdullah Erin, “İlimizde yapımı devam eden barajlar ile diğer sulama projelerinin tamamen hayata geçirilmesiyle birlikte ilimizde tarım sektörü daha da canlanacak ve topraklarımıza bereket gelecektir. Kuru ve geleneksel tarımdan sulu ve modern tarıma geçiş sadece üretim artışı ile kalmayacak, bölgeler arasındaki gelişmişlik farkı en aza indirilecek, kırsal alanda verimlilik ve istihdam imkânları artırılmış olacaktır” dedi.
Brifing sırasında notlar alan Vali Erin, DSİ Şube Müdürü Hakan Kaya’ya teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.