Ramazan Bayramı öncesi Adıyaman Valisi Abdullah Erin ve beraberinde il protokolü şehitliği ziyaret ederek, şehitlerin mezarına karanfil bıraktı.
Şehitlik ziyaretine Vali Abdullah Erin’in yanı sıra TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Adnan Boynukara, Halil İbrahim Fırat, Salih Fırat, İl Jandarma Komutanı Yarbay Ercan Atasoy, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez, Merkez İlçe Başkanı M. Hanifi Erdem, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adıyaman Şube Başkanı Hacı Erdengi, Askeri Erkan ve şehit yakınları katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan şehitlik ziyaretinde İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü’nün yaptığı duanın ardından Adıyaman Valisi Abdullah Erin ve protokol üyeleri şehit mezarlarını tek tek ziyaret ederek karanfil bıraktı. Duygulu anların yaşandığı şehitlikte bazı mezarların yanında dua okuyan şehit yakınlarıyla sohbet eden Vali Erin, şehit ailelerinin bayramını kutlayarak bir taleplerinin olup, olmadıklarını sordu.
Şehitlik ziyaretinde bir açıklama yapan Vali Erin, “Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Şehitlerimizin ailelerine de sabırlar diliyorum. Vatan için şahadet şerbeti içen şehitlerimiz, bugün millet tasavvurumuzu şekillendiren kahramanlardır. Şehit yakınlarımız, milletimizin birlik ve beraberliği, ülkemizin bağımsızlığı ve şanlı bayrağımız için hayatını feda eden kahramanların bizlere emanetleridir. Bizler bugün ülkemizde bayramları huzur ve güven içerisinde geçiriyorsak, bu şehitlerimizin gösterdikleri fedakârlıklar sayesindedir. Ramazan Bayramı vesilesi ile şehitlerimizi bir kez daha şükran ve minnet duygularıyla anıyor, bütün şehit yakınlarımızın ve Adıyamanlı hemşerilerimizin bayramını kutluyorum” dedi.
Şehitlik ziyaretinin ardından Vali Abdullah Erin, Adıyaman Milletvekilleri ve beraberindeki heyetle birlikte Şehit Piyade Yüzbaşı Rıza Fırat, Şehit Piyade Uzman Çavuş Turan Çelik ve Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Kılıç’ın ailesini ziyaret etti.