Gölbaşı ilçesinde kayalardan düştüğü tahmin edilen yaralı geyiğe köylüler sahip çıktı.

Hamzalar köyü Meydan mevkisinde yaralı geyik bulan köy korucusu Muhammet Görmemiş, arkadaşlarının yardımıyla geyiği evine getirdi. Bahçesine özel bir yer yapan Görmemiş, iki gözü görmeyen ve ağzı yaralarla kaplı geyiğe 10 gündür bakıyor. Köylülerin de desteğiyle yaralı geyik, kısa sürede ayağa kalktı.

Görmemiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, korucu arkadaşıyla bulduklarını yaralı geyiğe ellerinden geldiğince iyi baktıklarını söyledi.

Geyiğin tedavisini, Milli Parklar ve Doğa Koruma Müdürlüğünden aldığı bilgiler doğrultusunda krem ve ilaç kullanarak yaptığını ifade eden Görmemiş, geyiğin 10 gün içerisinde ayağa kalktığını, gözünün birinin de görmeye başladığını belirtti.

Geyiği bulduklarında Milli Parklar ve Doğa Koruma Şube Müdürlüğünü aradıklarını vurgulayan Görmemiş, şöyle konuştu:

"Bulduğumuzda yetkilileri aradık ancak gelen olmadı. Veterineri aradık, onlar da uzak diye gelmedi. Bunun üzerine nasıl tedavi uygulayacağıma dair bilgi aldım. Onların yönlendirmesiyle ilaç ve krem alıp tedavi uyguladık. Hayvanın en sevdiği yaprakları toplayarak besliyoruz. İyileştikten sonra doğaya bırakacağız. Bunun yavrusu da var. Sütünün kurumaması ve yavrusunu emziremediği için ağrı yapar diye sağıyoruz."

Köylülerden Ali Atacan da yaban hayvanlarına sahip çıktıklarını belirterek, ilk defa böyle bir olayla karşılaştıklarını ifade etti.

Fatma Kapucu ise yaralı bulunan geyiğin köy halkının yoğun ilgisiyle karşılaştığını söyledi. Geyiğe sevgi gösterdiklerini ifade eden Kapucu, amaçlarını geyiği sağlığına kavuşturduktan sonra doğaya bırakmak olduğunu kaydetti.