Sağlık Bakanlığı’nın 69. dönem atama kurasında ataması yapılan doktorlar göreve başlıyor.
30 Haziran tarihinde gerçekleştirilen 69. dönem atama kurasında Kamu Hastaneler Birliği’ne bağlı sağlık kuruluşlarına 14’ü uzman, 2’si pratisyen olmak üzere 16 hekim ataması yapıldı. Ataması yapılan hekimler görevlerine başlıyor. Adıyaman’da büyük bir eksikliği hissedilen Onkoloji ve Nefroloji bölümlerinin uzman doktorları göreve başladı.
Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Bölümüne Uzm. Dr. Melike Özçelik, Nefroloji Bölümüne Uzm. Dr. Garip Bekfilavioğlu atanarak, göreve başladı.
Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Öz, Adıyaman’da şuan uzman doktoru bulunmayan Onkoloji, Nefroloji ve Hemotoloji bölümlerine uzman doktorun atandığını belirtti.
Erdoğan Öz, “Doktorlarımız atanıyor ancak eş durumundan başka illere gitmek istiyorlar. Bizlerde bu doktorlarımızın burada görevlerini yapmaları için gayret gösteriyoruz. Adıyaman’dan il dışına sevkler olmayan branşlarda oluyor. Biz bu açıkları kapatmaya çalışıyoruz. Hizmette daha ileriye gitmek için tüm branşlarla halkımıza hizmet vermenin gayretindeyiz. Onkoloji ve Nefroloji bölümlerimiz vardı ancak doktorlarımız ayrılmıştı. Hemotolog ise ilk kez hizmet verecek” dedi.