Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesine bağlı Yukarı Nasırlı köyünde köylüler su sıkıntısı olduğunu iddia ederken, yetkililer yaz mevsiminden dolayı su kaynağında su miktarının düştüğünü savundu.
Gölbaşı ilçesine bağlı Yukarı Nasırlı köyünde oturan yaklaşık 300 hanelik köy sakinleri şebekelerinden su akmadığını ve tankerler ile su taşıdıklarını iddia ettiler. Köy sakinleri ihtiyaçlarını taşıma suyla giderdiklerini aktardılar.
Hayriye Küçük adlı bir bayan, “Türkiye’de hangi köyde böyle bir durum var. Bizler bunu hak etmiyoruz. Türkiye’nin en ücra köşesindeki köy dahi musluğunu açtığı zaman su geliyor. Diğer köylerde insanlar evlerindeki muslukları açtıkları zaman su akıyor biz de ise tam tersi su akmıyor Bizler en tabi hakkımız olan suyumuzu istiyoruz” diye konuştu.
Su olmadığı zaman kendileri için hayatın durduğunu söyleyen Ferhan Erdoğan ise “Su olmadığı zaman hayat duruyor. Çamaşır ve bulaşığı elimizde yıkıyoruz evlerimizde makinelerimiz var ama kullanamıyoruz. Çamaşır makinelerine deterjan bölmesinden su doldurup çamaşırlarımızı yıkamaya çalışıyoruz makinelerimiz sürekli arızalanıyor” diye konuştu.
Adıyaman İl Özel Genel Sekreteri Kenan Doğan ise, yaz ayı olması nedeniyle köydeki su kaynağında su miktarının azaldığını ve su sıkıntısının bundan kaynaklandığını belirterek, “Yaşanan su sıkıntısının giderilmesi için köyde ikinci bir kuyu vuruldu. Kuyudan su çıktı ve analize gönderildi. Analiz sonucu temiz çıktı. Çıkan bu su depoya aktarılacak ve su sıkıntısı tamamen ortadan kalkacak” ifadelerini kullandı.