Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya’nın öncülüğünde “Zararlı Madde Bağımlılığı ile Mücadele Kurulu” oluşturuldu.
Kahta ilçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya’nın öncülüğünde bağımlılık yapan maddelere karşı önleyici ve koruyucu tedbirlerin alınması hususunda “Zararlı Madde Bağımlılığı ile Mücadele Kurulu” oluşturuldu. Kaymakam Ahmet Gazi Kaya’nın öncülüğündeki kurulda, Kahta Kaymakamlığının yanı sıra, Kahta Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Genlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü, Kahta İlçe Devlet Hastanesi, Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kahta İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Kahta İlçe Jandarma Komutanlığından da birer temsilci bulunuyor. Kurulun amacının zararlı madde bağımlılığına karşı önleyici ve koruyucu tedbirlerin alınmasında koordineli olarak çalışmak olduğu açıklanırken, kurul toplantılarında ise alınabilecek tedbirler görüşüleceği belirtildi.
İlçede, uyuşturucu madde bağımlılığı ile mücadele konusunda yürütülen çalışmalar da sürdürülüyor. Son olarak Kahta METEM Konferans salonunda okullarda görevli rehber öğretmenlerine yönelik zararlı madde bağımlılığı ile mücadele hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Kahta METEM Konferans Salonunda gerçekleşen okullarda ki rehber öğretmenlerine yönelik toplantıda Psikiyatri Uzman Dr. Ümit Gökhan Meriçli, bağımlılık ve bağımlılık yapan maddeleri sunum şeklinde anlattı. Ayrıca sunumda bağımlılık sonrası yaşananlar ile kişinin sosyal durumunda meydana gelen değişikliklerden bahsedildi. Kahta İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden Komiser Celal Kılıçoğlu ve Kahta İlçe Jandarma Komutanlığından İbrahim Dinç ise Kahta İlçesinde madde bağımlılığına karşı yürütülen mücadeleleri anlattı.
Dünyada ve Türkiye de bağımlılık yapan durum ve maddelerin insan hayatına girme yaşının gittikçe düşüyor olması ve bu tehlikeli sürecin toplum ve millet olarak herkesin, geleceğini ilgilendirdiği vurgulandı.