Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, "Göreve geldiğimizde belediyenin 10 milyon lira olan borcunu 2,5 milyon liraya düşürdük" dedi.

Aydoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamadaı, daha önce ekonomik olarak sıkıntılı günler yaşayan Afşin Belediyesinin "kendi yağıyla kavrulan" bir kurum haline geldiğini kaydetti.

Göreve geldiklerinde belediyenin borç batağında olduğunu, personelin maaşlarını dahi ödeyemeyen bir belediye devraldıklarını savunan Aydoğan, şunları söyledi:

"Göreve geldiğimizde belediyenin 10 milyon lira olan borcunu 2,5 milyon liraya düşürdük. Bu borcun en büyük ve yüklü kısmı belediyemizde önceden çalışmış ve paralarını alamayan kişilere aitti. Biz bunu tamamen sıfırlamış durumdayız. Bugün belediyemizden alacağı olan hiçbir personelimiz bulunmamaktadır. Mahkemesi devam eden birkaç personelimiz hariç ama onlarla da uzlaşma sağlandığı gün onlarında parasını ödeyerek sıfırlamış olacağız. Böylece belediyemizin itibarını tekrar kazanmış olduk. Belediye olarak alış verişlerimizde artık herhangi bir sıkıntı çekmemekteyiz. Şuanda hiçbir esnafımızı alış verişlerimizde mağdur etmiyoruz."

Aydoğan, kendisinin de böylesine başarılı bir durumla karşılaşılıcağını tahmin etmediğini belirterek, "Belediyenin şehre maksimum kaynaklar üretebilecek bir hale gelmesini istiyoruz. İnşallah adım adım da oraya doğru ilerliyoruz" dedi.