Afşin İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından  Armutalan köyünde  başlatılan deneme ile Afşin de yem bezelyesi tarımının arttırılarak, çiftçilerimizin gelir seviyelerinin yükseltilmesi hedefleniyor.

Yüksek verimli ve kaliteli, hastalık ve zararlılara dayanıklı, Afşin in iklim koşullarına en iyi adapte olacağı düşünülen çeşitler ile yapılan denemeler başarı ile sonuçlanırsa yöre çiftçisine örnek olacak.

İlçe Müdürü Hüseyin Öner tarafından yapılan açıklamada ”˜İlçe Müdürlüğümüzce Armutalan  köyünde örnek çiftçimiz Veysel DEMİR ın arazisinde yem bezelyesi denemelerini başlattık. Denemeler başarı ile sonuçlanırsa ilçemiz yem bezelyesi  üretim merkezi olmaya aday, iklim koşulları bakımında ilçemizin yem bezelyesi üretimine uygun olduğunu ve hayvancılık yönünden katkısı olacağını düşünüyoruz. Protein değeri açısından hayvan beslenmesinde önemli yer tutan yem bezelyesinin yeni bir üretim konusu olmasına karşın hızla yaygınlaşacağını belirtti. Öner, ayrıca İlçe  hayvancılığı açısından protein değeri yüksek olan yem bezelyesinin çok önemli bir kaba yem kaynağı olarak önemli bir yere sahip olduğunu da vurguladı.Armutalan köyünde yapılan  incelemelerde yem bezelyesinin ilçemiz iklim koşullarına iyi uyum sağladığı ve istenen verimi verebileceği belirlenmiştir.' dedi.

Denemeler üretim sezonu boyunca İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanlarınca ve Tar-Gel projesi kapsamında Armutalan  Köyünde görev yapan Ziraat Mühendisi A.Kerim AVAN tarafından kontrol edilecek.