Konu ile ilgili olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, Planlama Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Afşin ilçesi  (merkez) 1/5000 ölçekli ilave ve revizyon nazım imar planı 08.03.2016 tarihinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclisince onaylanmıştır. 

Afşin ilçesi (merkez) 1/5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı, 08.04.2016 – 09.05.2016 tarihleri arasında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı ilan panosunda ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi  (www.kahramanmaras.bel.tr/) resmi internet sitesinde ilan edilmektedir. 

Afşin ilçesi  (merkez) 1/5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı Afşin Belediyesi binasında da bilgi amaçlı olarak ilan edilmiştir.

Plana itirazlar 09.05.2016 tarihi mesai bitimine kadar Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne (İsmetpaşa Mah. Azerbaycan Bulvarı No:25 Belediye Hizmet Binası Dulkadiroğlu/Kahramanmaraş) ve Afşin Belediyesi binasında itirazlar için oluşturulan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi birimine yapılabilecektir.

İtiraz Başvurularında Gerekli Belgeler;
*Açık Adres ve Telefon Numarası Bulunan İtiraz Dilekçesi
*Nüfus Cüzdanı Örneği
*Kadastro Yenilemesi Yapıldığından Son 3 Ay İçerisinde Alınmış Güncel Tapu Kaydı Örneği
*Kadastro Yenilemesi Yapıldığından Güncel Koordinatlı Kroki
   (İtirazlara Konu Alanların Doğru Tespiti İçin 3 Ay İçerinde Alınmış Tapu Kayıtları, Güncel Koordinatlı Krokiler; İtirazların Değerlendirmesinin Dilekçe Sahibine Ulaştırılabilmesi İçin de Açık Adreslerin Bulunması Önemlidir)” denilmektedir.