Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Abu Dabi Emirliği Ulusal Enerji Şirketi'nin (TAQA) yatırım kararına ilişkin, "Bu bölgenin termik santral yatırımlarından maksimum verim elde etmesi gerekiyor" dedi.

Aydoğan, Elbistan ilçesine ziyaretinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, konuya ilişkin çıkan haberlerin arka planını tam olarak bilemediklerini söyledi.

Özelleştirmenin genel anlamda bölgeye faydalı olacağına inandığını belirten Aydoğan, şunları kaydetti: "Yıllardır termik santraller bu bölgede çalışıyor. Bölge bu devasa yatırımdan payını alamamaktadır. Çünkü hukuki yapı buna izin vermemektedir. Ama özelleştiğinde daha rahat bir ortam oluşacağı için bölgemiz EÜAŞ'ın imkanlarından maksimum fayda elde eder diye umut ediyorum. İster yatırımlarımıza katkıda bulunma konusunda olsun, isterse işçi alımı konusunda olsun faydası olacaktır. EÜAŞ, resmi prosedürleri yerine getiriyor. Resmi prosedür ise bölge halkına yeteri kadar alan açmıyor. Tam tersine alanı daraltıyor. Bütün zorlamalarımıza rağmen problem yaşıyoruz."

Görüşmelerden TAQA firması ile varılmak istenen sonucun elde edilemediğini aktaran Aydoğan, "Mutlaka bir şekilde bölgedeki linyit rezervinin değerlendirmesi gerekiyor. Bu bölgenin termik santral yatırımlarından maksimum verim elde etmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.