Afşin ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Törenin ardından Afşin Kaymakam Vekili Ahmet Akyürek, makamında tebrikleri kabul etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan Jandarma Astsubay Çavuş Erkan Örs, büyük taarruz gibi bir zaferi kazanan bir milletin evladı ve kahraman Türk ordusunun mensubu olmakla büyük bir gurur duyduklarını söyledi.

Zaferin Türk ordusunun özgürlük ve bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz bir anıtı olduğun dile getiren Örs, şöyle konuştu: "Zaferlerin her safhası düşünülmüş, hazırlanmış, yönetilmiş, zaferle sonuçlandırılmış olan bu savaşlar, Türk ordusunun, Türk subaylarının ve komutanlarının yüksek güçlerini ve yiğitliklerini tarihte bir daha tespit eden büyük bir eserdir. Bu eseri ortaya çıkaran bir ulusun çocuğu, bu ordunun Başkomutanı olduğum için sevincim ve mutluluğum sonsuzdur. Bu zafer, Türk milletinin, her türlü zorluk ve mahrumiyet içinde nedenli büyük başarılar elde edebileceğini göstermiş, tüm dünya milletlerine bir kurtuluş ümidi olmuştur" dedi.

Törene,  Afşin Kaymakam Vekili Ahmet Akyürek, Afşin Garnizon Komutan Vekili Onur İstanbul, Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, daire amirleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ile askeri erkan katıldı.