Afşin de İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından başlatılan çiftçi eğitim ve yayım çalışmaları devam ediyor.

İlçe Müdürlüğü teknik elemanlarınca yapılan eğitim ve yayım çalışmalarında  Tabi Afetler, Tarımsal Desteklemeler,Hayvancılık Desteklemeleri,Sulama,Gübreleme,Ekmek İsrafının önlenmesi kampanyası ,Arıcılık, Hayvan Yetiştiriciliği, hijyen  ve Bitki Hastalık Ve Zararlıları İle Mücadele ,Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvan Küpeleme ve benzeri  konularda bilgilendirme çalışmaları devam etmektedir.

İlçe Müdürü Hüseyin ÖNER; ”˜İlçe Müdürlüğümüzün en önemli görevlerinden biri Çiftçi Eğitim Ve Yayım faaliyetleridir. Çiftçilerimize modern tarım tekniklerini öğretmek, alternatif ürün geliştirmek, hayvansal ve bitkisel üretimi artırmak ve çiftçilerimizi bilinçlendirmek için Çiftçi Eğitim Ve Yayım faaliyetlerini gerçekleştiriyoruz. İlçemizin tüm mahallelerinde çeşitli konularda İlçe Müdürlüğümüz personellerince çiftçilerimize yönelik ve bilinçlendirme çalışmalarını devam etmektedir, ayrıca Bakanlığımız tarafından başlatılan Ekmek İsrafının Önlenmesi kampanyası kapsamında okullarda öğrencilere yönelik yaptığımız eğitim çalışmaları ile de Afşin de ekmek israfının önlenmesini hedeflemekteyiz' dedi.