Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Feyzan Özel Rehabilitasyon merkezin tarafından 3 Aralık Dünya Engeliler Günü nedeniyle program düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat, Afşin Anaokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, herkesin birer engelli adayı olduğunu belirterek, hiç kimsenin "ben sağlamım, ben şöyleyim veya böyleyim" diye garanti veremeyeceğini söyledi.

Bir anlık dalgınlıkla insanın başına bir olay gelip engelli olabileleceğini dile getiren Fırat, şunları söyledi: "Bizler bunu hiçbir zaman unutmamalıyız ve engelli insanlarımızı topluma kazandırmak için elimizden gelen tüm gayreti ve çabayı göstermemiz gerekmektedir. Bu organizasyonda emeği geçen ve katkıda bulunan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum."

Okul Müdürü Güneş Söyler de engelin sevgisizlik olduğunu, tüm engelleri kaldırmanın yolunun ise şefkat ve sabırdan geçtiğini belitti.

Çocukları her zaman ve her haliyle sevilmesini isteyen Söyler, "Onları asla diğerleriyle kıyaslamayın. Evet yürüyemeyen ya da konuşamayan bir çocuğunuz olabilir ama hangi haliyle olursa olsun o size ait bir candır" dedi.

Konuşmalar ardından program, öğrenciler tarafından hazırlanan şiir, yazı ve çeşitli etkinliklerle son buldu.