Afşin Ulu Camisi'nde cuma namazının ardından toplanan Anadolu Gençlik Dergisi Afşin Şubesi, Diyanet-Sen ve Din-Bir Sen Afşin Temsilciliği üyeleri ve vatandandaşlar, önce gıyabi cenaze töreni ardından ise basın açıklaması yaptı.

Anadolu Gençlik Dergisi Temsilcisi Tahir Özden, yaptığı açıklamada, İsrail'in zulümlerine Müslümanların sessiz kalmaması gerektiğini söyledi.

Gece başlayan kara ve hava harekatıyla yüzlerce insanın hayatını kaybettiğini binlerce kişinin de yaralandığını dile getiren Özden, şunları söyledi: "Siyonist terör örgütü İsrail'in gece yarısı sekiz bin kişilik caniler sürüsüyle karadan, denizden ve havadan olmak üzere Gazze'ye saldırarak yeni bir katliam sürecine başladı. İsrail'in caniler sürüsü önce havadan bombardımanla akabinde çok sayıda zırhlı aracın ve tankın kara harekatı ile yerle bir edilen sivil yerleşim bölgelerinde ilerlemeye çalışıyor. Müslümanlara saldıran terörist İsrail bir türlü hedefine ulaşamamıştır. Bu hedefe ulaşması da asla mümkün olmayacaktır. Allah'ın izniyle siyonist terör örgütü geldiği gemilerle ardında bakmadan bu mübarek toprakları terk edecektir."

Basın açıklamasının ardından "Katil İsrail, kahrolsun Amerika, İsrail Filistin'den defol" sloganları atan grup, olaysız bir şekilde dağıldı.