Afşin ilçesinde katıldıkları Kuran kurslarını başarıyla tamamlayan 250 kursiyer için mezuniyet töreni ve iftar etkinliği düzenlendi.

İl Müftüsü Muhammet Gevher, Afşin Yatılı Bölge Orta Okulu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kursun açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Türkiye'de Kur'an Kurslarının önemini vurgulayan Gevher, şunları kaydetti: "Yatılı Kur'an Kurslarımızın ne kadar önemli olduğunu, Allah yolunda en büyük cihat olduğunu ve Türkiyemizin olmazsa olmazı olarak görüyoruz. İlçe müftülüğümüzün düzenlemiş olduğu bu güzel organizasyonda ve sizlerin arasında olmaktan dolayı çok mutluyum" dedi.

Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan ise insanın iç dünyasını Kur'an okuyarak zenginleşeceğini belirtti.

Çocukların geleceğini belirlenmesinde ailelerin aklından hep üst düzey eğitimlerin geçtiğini ifade eden Aydoğan, "Ama mutluluk dışımızda değil içimizde. İçi zengin olmayan mutlu olamaz ve içimizi zenginleştirecek bir şey var o da Kur'an-ı Kerim'dir. Yatılı bölge okulunda Kur'an öğrenen çocuklarımız, geleceğimizin büyükleri bu ülkeyi mutlu insanlar yapmak ülkesi yapmak onların elinde. Kur'an öğrenen çocuklarımıza bu güzel başlangıcı hediye eden hocalarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Aydoğan, Kur'an Kursundaki çocukların arasından dünya çapında hafızlar çıkması temennisinde bulundu.

İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım da Afşin'de ilk defa yatılı Kur'an Kursu düzenlediklerini bildirdi.

Yıldırım, kurstaki öğrencileri arasında bir anket düzenlediklerini belirterek, "Öğrencilerimiz kurs hakkındaki memnuniyetlerini o kadar saf ve güzel düşüncelerini yazmışlar ki okuyunca insan dayanamıyor duygulanıyor! ifadesini kullandı.

Konuşmalar ardından, etkinlik Kur'an Kursunda eğitim gören öğrencilerin okuduğu ilahiler ve verilen iftar yemeğiyle son buldu.