Afşin’de faaliyet gösteren Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri tarafından "Manevi Bakım" konferans düzenlendi.
Afşin Hükümet Konağı Konferans Salonunda düzenlenen konferansa konuşan İlahiyatçı Mebrure Güneş,  vatandaşlara "Manevi Bakım"ın önemini vurgu yaptı.

Din Psikolojisi Ana Bilim Dalında yapılan manevi bakım çalışmalarını bahseden Güneş şuhları söyledi:

"Yaratıcımız ile sağlıklı bağ kurma çalışmaları yapıyoruz. Manevi bakım ile ruhumuzun gücünü zihne ve bedene yansıtırız. Manevi bakım sürecinde Anadolu kültürümüzle, peygamberimizin uygulamalarıyla, dinimizle onarma işlemi yaparız. Manevi bakım uzmanı ise ruhumuza, aşkın yanımıza yönelik bir bakım işlemi yapmaktadır. Manevi bakım ile biz hastaları aktif dinleyerek anlarız. Aşkın yanımızla, sıkıntıları onarma süreci başlatırız."

Manevi bakımı hakkında bilgi veren Güneş sözleri şöyle sürdürdü:

"İnsanın aşkın boyutu olan inanma ihtiyacı sonucu olarak ortaya çıkan, maneviyat hissinin azaldığı durumlarda onlara eşlik edebilmek, ani değişen hayat şartlarında,  beklenmedik kriz  durumlarında, onlara uzanacak bir el olabilme, insanları aktif dinleyebilme ve senin yanındayım, yalnız değilsin duygusunu hissettirebilme ve onların içinde bulunduğu zorlu süreçte onlara eşlik edebilme sanatı olarak tanımlanabilir. Manevi bakım ile ruhumuzun gücünü zihne ve bedene yansıtırız"

Programa,  İlçe Kaymakamı Ali Edip Budan, Belediye Başkan Yardımcıları Nusret Karataş, Hasan Ali Gedik, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.