Afşin ilçesinde cuma namazı sonrası Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Afşin Ulu Camii önünde, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Afşin Temsilciliği, Afşin Şefkatli Eller ve Yardımlaşma Derneği ile Diyanet-Sen Afşin Temsilciliği üyeleri, kılınan gıyabi cenaze namazının ardından basın açıklaması yaptı.

Diyanet-Sen Afşin Temsilcisi Tahir Özden, yaptığı konuşmada, Mısır'da ırkçı emperyalizmin desteği ile silah zoruyla yönetime el koyan darbecilerin Adeviyye Meydanı'nda  katliama başladığını söyledi.

Darbe yönetiminin keskin nişancıları da kullanarak binlerce insanı şehit edip on binlerce insanı da yaraladığını anımsatan Özden, şunları kaydetti: "Darbeye karşı direnişin sembolü olan Adeviyye Meydanı adeta kan gölüne çevrilmiştir. En başından itibaren bu darbe süreci karşısında Batı'nın iki yüzlülüğü ve çifte standartçı lığı gün gibi aşikar olmuştur. Biz inanıyoruz ki bu yaşanan süreçte ABD, AB ve İsrail'in desteği olmasaydı Mısır'da ne darbe gerçekleşirdi ne de bu katliamlar yaşanırdı."

Şefkatli Eller ve Yardımlaşma Derneği Afşin Şube Başkanı Şeref Ertekin ise yaklaşık 45 günden bu tarafa direnen Mısır halkını selamlıyor, şehitleri rahmetle andığını söyledi.

Ertekin, Amerika ve İsrail destekli askeri darbeyi lanetleyip kınadıklarını belirtti.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.