Afşin İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulvahap HİNÇ Ve Afşin Memur-Sen/Eğitim Bir-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Afşin Müftülüğü Organizasyonuyla Afşin Yatılı Bölge Ortaokulunda Açılan Yatılı Yaz Kur'an Kursunu ziyaret etti. Ziyarette öğrenci ve eğitimcilerle uzun uzun sohbet edildi.

Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen Afşin İlçe Temsilcisi Kazım BOZKURT, yönetim kurulu üyeleri, Afşin Yatılı Bölge Ortaokulu'nu ziyaret etti. Ziyarette Yaz tatilinde Kuran-ı Kerim öğrenen, öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Ziyarette Memur-sen ve Eğitim Bir Sen Afşin İlçe Temsilcisi Kazım BOZKURT bir konuşma yaptı. Yaptığı konuşmada;
 
”˜'Afşin'in en büyük Sivil Toplum Kuruluşu MEMUR-SEN olarak, 4+4+4=12 yıllık eğitim kapsamı çerçevesinde, şu anda Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Afşin'imizde de mesleğinin ehli öğretmenlerimiz tarafından; Kuran-ı Kerim, Hz. Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler, Arapça, Osmanlıca gibi manevi dünyamızın dinamikleri olan bu seçmeli dersler okutulmaktadır.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın katkılarıyla Afşin'imizin neredeyse her köşesinde açılan Kur'an Kurslarının bir yenisi ve daha kapsamlısı Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Afşin Müftülüğünün ortaklaşa çalışmasıyla Yatılı Bölge Ortaokulu'nda açılmıştır. Ben buradan Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Müftülüğümüze açılan kurstan ve bu organizasyona desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Milli Eğitim Müdürlüğü Yetkililerinin bu tür faaliyetlere şimdiye kadar destek verdiklerini görmekteyiz. Bundan sonra da böyle olacağından eminim. geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza yaz boyunca Kuran-ı Kerim öğretilecek olması bizleri çok mutlu etmiştir. Çocuklarımıza bu imkânın sağlanmasında yardımcı olan başta Milli Eğitim Müdürü Yasin FIRAT'A, Şube Müdürü Abdulvahap HİNÇ'a, Okul Müdürü Mustafa Bilal ÖZDEN'E Memur-sen ve öğrencilerimizin aileleri adına teşekkür ederiz. Bizler Memur-sen ailesi olarak bu tür çalışmaların her zaman destekçisi olduk olmaya da devam edeceğiz. Zaman zaman bazı kurum ve kuruluşların ismimizi kullanarak, yaptıkları açıklama ve eylemlere bizleri ortak etme çabasında olduklarını duymaktayız. İçerisinde bizzat olmadığımız ya da altında imzamız bulunmayan hiçbir açıklama bize ait değildir. Hiçbir kurum ya da kuruluş bizim ismimizi kullanarak hoş olmayan beyanatlarda, basın açıklamalarında bulunamaz. Bu ziyaret vesilesiyle bütün bunların kamuoyuna duyurulmasını istiyorum. Türkiye de olduğu gibi Afşin'de de en büyük sivil toplum kuruluşu biziz, MEMUR-SEN olarak inanların, mazlumların, hakkı gasp edilenlerin yanında olduk, olacağız. ”˜' dedi.

Ziyarette konuşma yapan Afşin İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulvahap HİNÇ; Ülkemizin her köşesinde olduğu gibi İlçemiz Afşin'de de yıl içerisinde ve yaz tatilinde kur'an kursu açıldığını, Diyanet İşleri Başkanlığının ve Bakanlığımızın bu tür faaliyetlere her zaman destek olduğunu görmekteyiz. Müdürlüğümüzün yapılan istek ve taleplere imkânlar ölçüsünde destek verdiğini söylemek istiyorum. Bu kapsamda Afşin Müftülüğünün isteğine olumlu cevap vererek Afşin Yatılı Bölge Okulunda yatılı kız ve erkek öğrenciler için Kur'an Kursu açıldı. Kursta şu an için 200'ün üzerinde öğrenci eğitim görmektedir. Açılan yatılı Yaz Kur'an Kursunda yaptığımız ziyarette öğrencilerimizin ve eğitimcilerimizin büyük bir aşk, şevk ve istekle çalıştıklarını gördük. Yaptığımız ziyaretin amacı yapılan etkinlikleri yerinde görmek, öğrencilerimize ve eğitimcilerimize moral motivasyonu sağlamak amaçlanmıştır. Okullarımızda okutulmaya başlanan Kur'an-ı Kerim Ve Hz.Muhammed'in (SAV) gibi derslerle birlikte bu tür kursların açılmış olması da bizleri fazlasıyla memnun etmiştir. Bu kursların açılmasında destek veren Afşin Kaymakamlığına, Afşin Müftülüğüne ve Afşin Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılı bir eğitim diliyorum dedi. 

Afşin Yatlı Bölge Okulu Müdürü Mustafa Bilal ÖZDEN yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek öğrencilerimiz ve aileleri adına Afşin İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulvahap HİNÇ Ve Afşin Memur-Sen/Eğitim Bir-Sen Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür etti.

Haber ve Fotoğraflar: Adem TÜRKHAN