Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından "Sokakta Kaybolma Sporla Hayata Tutun" isimli projenin hayata geçirildiği bildirildi.

Kaymakam Fatih Aksoy, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın Sosyal Destek Programı tarafından desteklenen proje kapsamında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde 5 branşta kurs açıldığını belirtti.

.Aksoy,  projeyle sokaktaki gençleri sporla buluşturmayı hedeflediklerini, bu kapsamda düzenlenen kurslara 150 kursiyerin kayıt yaptırdığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"2013 yılında Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından DOGAKA'ya sunulan ve kabul gören proje kapsamında Afşin Kapalı Spor Salonunda fitnes ve sauna alanları oluşturuldu. Bu projeyle Afşin'in büyük bir eksikliği giderilmiş oldu. Ayrıca ilçemiz güzel bir fitnes salonuna kavuştu için emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Sosyal tesisimizden herkes yararlanabilir. Afşin'imizin burayı değerlendirmesi gerekiyor, çocuklarımızın sporla tanışmasını sağlamalı ve çocuklarımızın sokaklarda kaybolmasını önüne geçmeliyiz”

Proje koordinatörü Ünsalan Arslan ise, Afşin'de 150 sporcunun bu projeden faydalanacağını anımsatarak, güreş, wushu, atletizm, badminton ve halkoyunları alanlarında açılan kurslara her geçen gün ilginin arttığını aktardı.