Afşin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "Yağlık Ayçiçeği Tarla Günleri" düzenlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emirailoğlu, ilçeye bağlı Nadır köyünde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, yağlık ayçiçeği ekiminden başarı elde ettiklerini söyledi.

Ülkemizin yağlık ayçiçeği konusunda açığını gidermek için çaba gösterdiklerini belirten Emiralioğlu, şunları kaydetti: "Çiftçilerimizin ekonomik olarak bu işten para kazanmalarını sağlamak istiyoruz. Bu anlamda iyi, başarılı ve olumlu bir çalışma oldu. Hükümetimizin 2004 yılında başlatmış olduğu 'bin köye bin tarım gönüllüsü' adı altında bir proje vardı. Bu proje şuanda 10 bine ulaştı. Burada bizim toplanmamıza vesile olan projenin mimarı bu köyde çalışan bir ziraat mühendisi bayan arkadaşımız. Bir insan iyi çalıştığı zaman neleri başarabileceğinin işte buradaki çalışma çok güzel bir göstergesidir" dedi.

Afşin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Öner ise ayçiçeği bitkisinin ilçenin şartlarına en uygun bir yağ bitkisi olduğunu ifade etti.

Afşin'de 29 bin 500 dekar alana çerezlik ayçiçeği ekildiğini dile getiren Öner, şöyle konuştu: "İlçemiz 630 bin dekar tarım arazisinden 2012 yılına kadar 29 bin 500 dekarı çerezlik ayçiçeği olarak ekimi yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç ise Afşin'in her şeyin en iyisine layık olduğunu kaydetti.

Afşin Devlet Hastanesine tomografi cihazının kazandırılarak açılışının da yapıldığını hatırlatan Güvenç, şöyle konuştu :"İktidara geldiğimiz günden beri insanlarımızın hayat standardını kolaylaştırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Nerede bir atıl alan varsa o alanı faaliyete geçirip, üretime dönüştürüp ekonomimizi iyileştirmeye çalışıyoruz. Artık Türkiye olarak hep beraber üretime geçtik. Bugün burada bunun bir örneğini açıkça görmekteyiz. Daha önceleri yurt dışından aldığımız yağlık ayçiçeğini Nadır köyümüzde ekiyoruz. Artık eski dönemler bitti."

Konuşmalar ardından program tarla gezisiyle son buldu.

Etkinliğe, Afşin Kaymakam Vekili Ahmet Akyürek, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Fatih Erkoç, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, sivil toplum örgütü temsilcileri, daire amirleri ile çok sayıda davetli katıldı.