İstanbul'da faaliyet gösteren AFŞİNDER, çevre bilincini artırmak ve doğada geç çözünen atıkları toplamayı hedefleyen Yeşil Dernek projesi kapsamında toplanan atıklarla Küçükçekmece Belediyesi'nden alınan 8 adet tekerlekli sandalye düzenlen törenle ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Afşin Belediyesi Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, AFŞİNDER üyelerine projeden dolayı teşekkür etti.
Herkesin birer engelli adayı olduğunu hatırlatan Kymakam Budan, "Bu sandalyelere ihtiyacı olan vatandaşlarımıza Allah'tan acil şifalar diliyorum. İstanbul'da güzel faaliyetler yürüten derneğimiz ve gurbetçilerimiz Afşin'i ve ihtiyaç sahiplerini unutmamışlar. Çevre hassasiyetine duyarlılıkla da atıklardan elde edilen tekerlekli sandalyelerle engelli vatandaşlarımıza ulaştırdılar." diye konuştu.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ise AFŞİNDER üyelerinin ilçelerini unutmadığını her zaman ilçe halkının yanında olduklarını gösterdiklerini ifade etti.

AFŞİNDER Derneği Başkanı Ahmet Ardıç, bütün çalışmalarında çevre bilincine önem verdiklerini belirtti.

Projesinin asıl kahramanlarıın kadın üyeler olduğunu dile getiren Ardıç, "Bayan üyelerimiz, bizlere atık yağları lavaboya dökmek istemediklerini ve atık yağların doğaya çok ciddi zarar verdiğini belirttiler. Dernek olarak bununla alakalı bir çalışma başlattık. Atık yağların karşılığında İstanbul Küçükçekmece Belediyesi tarafından verilen 8 adet tekerlekli sandalyemizi ilçemizde bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırmak istedik." dedi.

Konuşmaların ardından, tekerlekli sandalyeler engelli vatandaşlara teslim edildi.