Afşinder, Şehrin sıkıntılarından bir derece uzaklaşıp, doğa ile iç içe olmayı hedefleyen, bol oksijenli Belgrad Ormanlarında konusunda uzman hocaların bulunduğu kısa adı Yusder, Yunus Uluslar arası Doğa Sporları Derneği ile ortak Trekking (Doğa Yürüyüşü) etkinliği düzenledi. 
Konu hakkında açıklama yapan Afşinder Başkanı Ahmet Ardıç, Dostluk, Kardeşlik ve Kültürün Buluştuğu adres olan Afşinder yine farklı ve özel bir etkinlikte üyelerini bir araya getirdi. Bu faaliyette üyelerin tanışma, kaynaşma ve muhabbet etmelerini esas alarak, bunun yanında İstanbul’un farklı yerlerini keşfedip, değişik doğa etkinliği ile çevreye karşı olan duyarlılığımızı artırmayı, ailecek bol oksijen eşliğinde sağlıklı bir yürüyüş yapmayı hedeflemekteyiz. Bu trekking etkinliklerimizi inşaallah ara ara tekrar edeceğiz. Bize rehberlik yapan Yusder Yönetimine teşekkür ederim, dedi. 
Yusder Başkanı E. Tuğ. Gen. Adnan Tanrıverdi ise farklı çalışmaları ile Afşinder’i takip edip, takdir ediyoruz. Derneğimiz Trekking, Oryantiring gibi birçok doğa ile içi içe etkinlikler yapıyor. Doğayı seven ve çevreye duyarlı bir dernek olarak hareket eden Afşinder Başkanı Ahmet beyi ve Yönetimini kutluyorum, dedi.
Yürüyüş sonunda, katılımcılar hep beraber kahvaltı yaptı. Yusder Başkanı Adnan Tanrıverdi, Afşinder adına Başkan Ahmet Ardıç’a ortak etkinlikten dolayı Katılım Sertifikası verdi.