Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesine yeni atanan Kaymakam Ali Edip Budan, görevine başladı. Temmuz ayında yayınlanan Mülki İdare Amirleri Kararnamesi ile Kırıkkale Vali Yardımcılığı görevine atanan Fatih Aksoy'dan boşalan makama Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinden, Afşin ilçesine kaymakam olarak atanan Kaymakam Ali Edip Budan getirildi.

Sabah saatlerinde Afşin hükümet binası önünde karşılama töreni yapılan Budan, görevinin kendisine ve ilçeye hayırlar getirmesini diledi. Görevde olduğu süre içerisinde halkla iç içe olacağını dile getiren Budan, ilçe halkıyla her daim istişare halinde bulunacağını belirtti.

ALİ EDİP BUDAN KİMDİR?

Ali Edip Budan 27 Ekim 1979 tarihinde Malatya’da doğdu. Eğitim hayatına Malatya Gazi İlkokulu’nda başladı, Anadolu Ticaret Lisesi’ni bitirdikten sonra, lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İİBF Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı. 04 Şubat 2003 tarihinde Elazığ Kaymakam Adayı olarak mesleğe başladı. Sırasıyla Bursa Büyükorhan, Elazığ Baskil ve Bursa Harmancık İlçelerinde Kaymakam Vekilliği görevinde bulundu. 1 yıl süre ile İngiltere'nin Sheffield Üniversitesi'nde Pre. MBA kursu aldı. 13 Nisan 2006 tarihinde Bolu Dörtdivan Kaymakamlığı’nda göreve başladıktan sonra, 19 Ekim 2007 tarihinde Muş Korkut Kaymakamlığı’na atandı. 27 Ekim 2008 tarihinde vekâleten İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevini yürütürken, 27 Temmuz 2009 tarihinde Muş Vali Yardımcılığına atandı. 12/08/2010 tarihinde ise Gölbaşı Kaymakamı olarak göreve başlayan Budan, evli ve 1 çocuk babası.