Afşin Sanayiciler ve Esnaflar Derneği ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında "Bir Umut Işığı" adlı projenin protokolü imzalandı. 

Afşin Sanayiciler ve Esnaflar Derneği Başkanı Mehmet Meşe, yaptığı konuşmada, Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen Afşin Sanayiciler ve Esnaflar Derneğince yürütülen projenin, KOSGEB işbirliğinde imzalandığını söyledi.

Proje hakkında bilgi veren Meşe, dernek olarak girişimcilik kursları düzenleyeceklerini ve genç işsizlere iş kapısı açmayı planladıklarını belirtti.

Projenin KOSGEB'in destekleriyle yürütüleceğini ifade eden Meşe, şunları söyledi:

“Hem İş Kadınları Derneği olarak hem de Sanayiciler ve Esnaflar Derneği olarak protokol imzaladık. Projemize destek olan Afşin İş Kadınları Derneğince yürütülen yeni  'Türkiye Yolunda Kadınlarımız' projesi geçtiğimiz ay İç İşleri Bakanlığınca desteklendi. İçişleri Bakanlığı Projeleri Dairesi Başkanlığınca belirli bir ödenek aktarıldı. Bu proje kapsamında faaliyetlerimizden girişimcilik eğitimleri düzenlemek ve girişimcilik eğitimleri kapsamında da İl Müdürü Gülden Uslu tarafından ve merkezi olan KOSGEB girişimcilik kurslarımız düzenlenecek."

 İmza törenine, KOSGEB İl Müdürü Gülden Uslu, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş ve Afşin İş Kadınları Derneği Başkanı Selma Özdemir katıldı.