AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar, "Türkiye'de çok olumlu gelişmeler yaşandığı için bazı kesimlerin bundan rahatsız oldu ve olaylar çıkarmaya başladı" dedi.

Kaçar, partisinin Afşin İlçe Teşkilatında kadın kollarıyla düzenlediği istişaret toplantısında, Türkiye'deki gelişmelerden birilerinin rahatsız olduğunu söyledi.

Türkiye'nin IMF'ye olan borcun sıfırlanmasının önemli bir başarı olarak tarihte yerini alacağını kaydeden Kaçar, borcun bitmesiyle de elde kalan paralarla ciddi yatırımların yapıldığını belirtere, şöyle konuştu: "Türkiye çok büyük ihaleler gerçekleştirdi. Türkiye'de çok olumlu gelişmeler yaşandığı için bazı kesimler bundan rahatsız oldu ve olaylar çıkmaya başladı. Ağaç bahanesiyle Taksim Gezi Parkı olaylarını çıkarttılar. Bu olaylar Türkiye'ye yayıldı ama Kahramanmaraş'ta hissedilmedi. Okuyan kardeşlerimiz ister istemez bu olaylara karıştılar. O kardeşlerimiz Türkiye'nin eski halini bilmiyorlar. Oysa ki biz nereden nereye geldik."

Vatandaşların hastanelerde rehin kalan çocukları, okula gönderilemeyen öğrencileri ve okutulmayan kızlarının AK Parti iktidarında sıkıntaları aştığını unutmaması gerektiğini vurgulayan Kaçar, milletin yeni yetişen genç nesli eski ve yeni Türkiye'yi anlatmaya davet etti.

AK Parti iktidarıyla Türkiye'nin aydınlık yarınlara nasıl ulaşmaya çalıştığını en çocukların bilmesini isteyen Kaçar, "Bizler, gençlerimize bu bilgileri aktarmalıyız. AK Parti Türkiye'yi nereden nereye getirdi, bunları çocuklarımıza anlatmalıyız. Ayrıca önümüzdeki bir döneme ilişkin olumsuz istihbaratlar ve tatsız olayların yaşanabileceğine dair. Özellikle gençlerimizin dikkatli olması gerek ve duydukları her şeye inanmaması gerekmektedir. Bunları büyükler olarak çocuklarımıza bizlerin anlatması gerekmektedir" ifadesini kullandı.

Kaçar, teknolojik gelişmelerin olumsuzlukları da beraberinde getirdiğini, bunun en önemli kanıtının da Taksim Gezi Parkı'nda sosyal paylaşım siteleri üzerinden insanların kandırılması olduğunu ifade etti.

Toplantıya, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, Çobanbeyli Belediye Başkanı İsmail Mert, Arıtaş Belediye Başkanı Muhtemit Dağlı, Afşin Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.