Afşin ilçesinin içme suyu sorununu sona erdirmek içi başlatılan Akdeere İçme Suyu İsale Hattı projesi kapsamında Erçene, Çağılhan ve Kabaağaç isale hattı çalışmaları ve PE (Polietilen) şebeke inşaatı tamamlandı.

Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güven, yaklaşık 43 kilometre uzaklıktan getirilecek olan Akdere içme suyu ile Afşin merkez, Arıtaş, Altunelma, Bakraç, Çobanbeyli, Çoğulhan, Tanır, Emirli, Alimpınar, Çağılhan, Kabaağaç, Altaş, Gözpınar, Büget, Çomuduz, Berçenek, Emirilyas, Erçene, Hüyüklü, Ördek, Kötüre ve Başüstü mahallelerinin 100 yıllık su ihtiyacını karşılanabileceğini belirtti.

Güven; çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini ifada ederek, "lçemize Akdere'den temin edilen suyu ulaştırmak için başlatmış olduğumuz isale hattı projesi devam ediyor. Proje kapsamında  5 bin metre isale hattı döşendi. Allah kaza bela vermezse, proje zamanında teslim edilecek ve vatandaşlarımıza Akdere'nin suyunu ulaştırmış olacağız” dedi.

Diğer taraftan Ramazan Bayramı sonrası da Afşin şehir merkezinde içme suyu şebekesinin hattı için çalışmalar yapılacağı öğrenildi