Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Arıtaş Mahallesi'nde düzenlenen fidan dikim etkinliğinde yaptığı konuşmada, dikilen her fidanın insanlığa ve doğaya büyük fayda sağlayacağını belirtti.
Dikilen fidanların dünya var olduğu müddetçe insanlığa fayda sağmaya devam edeceğini dile getiren Budan, "Burada önemli olan dikilen her fidanımızı ve ağaçlandırılan sahaların tüm vatandaşlarımız tarafından sahiplenilmesi ve korunmasıdır. Diktiğimiz her ağaç bizden sonraki nesillere çok büyük faydası olacaktır. Gelecek nesillerimize doğayı en güzel şekilde teslim etmek için çalışmalıyız. Ağaçlandırma çalışmalarında emekleri geçen Göksun Orman İşletme Müdürlüğümüze ve Afşin Orman İşletme Şefliğimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Göksun Orman İşletme Müdürü Osman Hasırcı ise Arıtaş ağaçlandırma sahasında 2 yıldır çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, 4 bin dekar araziye 400 bin çam fidanı dikildiğini söyledi.

Afşin Orman İşletme Şefi Ayşegül Çınğıl da Orman Genel Müdürlüğü olarak Afşin'in tekrar "Yeşil Afşin" olması için özveriyle çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Etkinliğe, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Demir, Afşin Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Çelik,  İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.