Arıtaş Belediye Başkanı Muhtemit Dağlı, beldenin tarihinin en büyük yatırımının kanalizasyon çalışmaları olduğunu söyledi.

Dağlı, yaptığı açıklamada, başlatılan kanalizasyon çalışmaları hızla devam ettiğini belirtti.

2012 yılında 7 Milyon TL ödenekle başlatılan projenin tamamlanma aşamasında olduğunu dile getiren Dağlı, şunları söyledi: "Belediyemiz tarafından yapılan bu çalışma, beldemizin 100 yılık kanalizasyon sorununu ortadan kaldıracak. Kasabanın bugüne kadar yapılmış bir kanalizasyon projesinin olmayışı nedeniyle proje yapılmasının zorunlydu. Proje yapımının imar planı yapımına, imar planı yapımında halihazır haritaların yapımına bağlıydı. Bu nedenle planlama ve proje süreci 2005 yılında başlayarak 2011 yılında tamamlandı. 2012 yılı yatırım programına girerek aynı yıl ihalesi yapıldı."

Dağlı, kanalizasyon çalışmalarının 2013 yılı sonu itibariyle tamamlama gayretinde olduklarını ifade etti.

Kredi borcu olmaması nedeniyle bankadan rahatlıkla kredi aldıklarını dile getiren Dağlı, "2013 yılını biraz çevre ve vatandaşlarımıza rahatsızlık vererek geçireceğiz.  Ancak her nimetin bir külfeti var. Zahmetin sonu rahmet olacak. Altyapısı tamamlanan yerlerin süratle üst yapısını onarıyor veya yapıyoruz. Yatırımların herkese hayırlı olmasını diliyorum. Hizmetlerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.