Afşin Vergi Dairesi Müdürü Ebru Ayhan, "Sadece vergiyi vermek değil kayıt dışı mücadele etmekte vatandaşlık görevidir" dedi.

Ayhan ve bir grup çalışan, 24 Şubat-2 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası nedeniyle, Kaymakam Fatih Aksoy, Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan ve kamu kurumu amirlerini ziyaret etti.

Ziyaret ile ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Ayhan, verginin önemine dikkati çekerek, hedeflerinin etkin idare, mutlu mükellef, güçlü bir Türkiye olmak olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Bütün bunların başarılması vatandaş ve kamu gücünün birlikte hareket etmesi ile mümkün olabilir. Vatandaşlarımıza vergi vermenin bir ödev, bir zorunluluk olduğu anlatılıyor ama bunların hepsinin ötesinde bir vatandaşlık görevi olduğu da hatırlatılacaktır. Sadece vergiyi vermek değil kayıt dışı ile mücadele etmekte bir vatandaşlık görevidir. Globalleşen Dünyamızda söz sahibi olan ülkelerin ekonomisi güçlü ülkeler olduğu da bir gerçektir. Unutmamalıyız ki dünyada insanların gücü ancak ülkelerinin sahip olduğu güç kadardır"