Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, gerçek usulden basit usule geçme hakkına sahip olan esnafların bu ay içinde başvurularını yapmalarını istedi.

Topaktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, gerçek usulden basit usule geçişle ilgili iki yıllık sürenin ilk kez 2012 yılı itibari ile başladığını anımsattı.

Bu hakka sahip esnafların 31 Ocak'a kadar vergi dairelerine dilekçe vermesi gerektiğini ifade eden Topaktaş, bu ay içinde başvuruda bulunmayan esnaf ve sanatkarların belirtilen tarihten sonra basit usule geçiş işlemlerinin yapılmayacağını belirtti.

Topaktaş, şunları söyledi:

"Gerçek usulden basit usule geçme hakkına sahip olduğu halde dilekçeyle başvuruda bulunmayan esnaf ve sanatkarların gerçek usulde vergiye tabi olmayı tercih ettikleri kabul edilecek ve bu tarihten sonra basit usule geçiş işlemi yapılmayacaktır. 2012 yılında gerçek usulde vergiye tabi olarak faaliyetine başlayan esnaf  ve sanatkarlar için 2012 yılında faaliyette bulunulan süre tam yıl olarak kabul edilecek ve diğer şartları taşıması ve yazılı olarak başvuruda bulunması halinde 1 Ocak 2014 tarihi itibari ile basit usule geçişi sağlanacaktır. "

Topaktaş, basit usule geçme başvurusunda bulunan esnaf ve sanatkarlara vergi dairelerince 2013 yılına ilişkin alım ve satım hasılat hadlerinin dikkate alınmayacağını sözlerine ekledi.