Afşin-Elbistan Linyit İşletme Müdürlüğü (AEL) hizmet binasındaki 38 yıllık dut ağacı görenleri şaşırtıyor

Bölgedeki linyit rezervinin tespit edilmesinin ardından 1975'de inşaatı tamamlanan AEL hizmet binasının orta alanına o dönem çalışanları tarafından dut ağacı dikildi. Daha sonra bakımı yapılan ağaç yaklaşık 5 metreye kadar ulaştı.

Periyodik bakımı yapılan ve kesilmeyen ağaç için çatıdan uygun bir alan açıldı. Aradan geçen 38 yılda işletmeyle özdeşleşen dut ağacı, AEL'in adeta sembolü haline geldi.

AEL İşletme Müdürü Ahmet Yaldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 5 metre uzunluğundaki dut ağacına gözleri gibi baktıklarını söyledi.

Ağacı emanet olarak gördüklerini ifade eden Yaldız, "İşletmemizin kuruluşundan bugüne kadar çevreye önem vererek çalışmalarını yürüten eski işletme müdürlerimize bu vesileyle teşekkür etmek istiyorum. Ağaç, işletmenin ilk kurucuları tarafından dikilmiş ve bugüne kadar gelmiş, biz de zaman zaman budayarak bakımını yapıyoruz" dedi.

Yaldız, kömür üretiminde boşalan sahalarda stoklanan toprağı belli bir süre sonra düzelterek ağaçlandırma çalışması yaptıklarını dile getirdi.

Son 38 yılda bölgedeki 907 hektar alanın ağaçlandırıldığını, işletme genelinde 800 bin kök ağacın bulunduğunu anımsatan Yaldız, "Sadece kömür üretimine önem vermiyor, sahada yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışması yapıyoruz. Böylece doğaya katkı sağlamaya çalışıyoruz. İşte 38 yıllık dut ağacı da binamızın arasında büyüdü" diye konuştu.