Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile TÜBİTAK işbirliğinde ilköğretim öğrencileri için yürütülen "Bu Benim Eserim" projesi kapsamında, Afşin'de ilköğretim okullarında hazırlanan 7 proje ön elemeyi geçti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat, yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ta yapılan elemelerde 7 projenin bir üst tura çıktığını söyledi.

Ülke genelinde bilimsel amaçlı etkinliklere katılımı artırmak ve yaygınlaştırmak teşvik etmeyi amaçladıklarını, geleceğin bilim insanı olma potansiyeline sahip çocukları erken yaşlarda keşfedip var olan yeteneklerini geliştirmek amacıyla hazırlanan projenin başlatıldığını belirten Fırat, şunları kaydetti:

"TÜBİTAK ile iş birliği protokolü imzalanarak 2004 yılında 'İlköğretim Öğrencilerine Yönelik Matematik ve Fen Bilimleri - Bu Benim Eserim Proje Çalışması' başlatılmıştır. İlimizde yapılan bu yarışmanın elemelerinde ilçemizde 7 projemiz geçti. Bu projelerde emekleri geçen okul müdürlerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum."

Fırat, projeleri kabul edilen Yavuz Selim, Atatürk ve Arıtaş beldesindeki Cuma Çelik Ortaokulu'nun öğrenci ve öğretmenlerine teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi.