Güzel ailesinin yaşadığı evde 2 gün boyunca aralıklarla yangın çıkması aileyi tedirgin etti. 

Ev sahibi Esme Güzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evlerinin kendiliğinden yandığını savundu. İlk yangının iki gün önce balkonda otururken çıktığını söyleyen Güzel, yaşadıklarını şöyle anlattı:

 "İlk yangın çıktığında, tek başıma söndüremedim ve komşuları çağırdım. Birlikte yangını söndürdük ve yanan malzemeleri alıp dışarıya çıkardım. Kızıma seslenerek evi süpürmesini istedim. Kızım eline süpürge aldı ve eve çıktı. Ardından bir çığlık atarak 'Anne ev yanıyor' dedi. Hepimiz tekrar koştuk. Elektrikten olabileceğini düşündük. Elektriği komple kestik. Biz dışarıya çıkıyoruz ev tekrar yanıyor. Evin içerisinde biri olunca yanmıyor. Evden çıkınca hemen yanmaya başlıyor."

Ailenin komşusu Abdullah Güzel de evde yangın çıkan bir yeri söndürdüklerinde, diğer odada yangın çıktığını, duruma şahit olduklarını ve buna bir anlam veremediklerini kaydetti.

Muhtar Zekeriya Güzel ise yaşanan yangınlar sonrasında evi boşalttıklarını ifade etti.

Yangından evin zarar gördüğünü belirten Güzel, "Yanan yerleri söndürüyoruz sonra başka bir yerden yanmaya başlıyor. Sonra orayı söndürmeye çalışıyoruz ardından başka yere sıçrıyor. Son olarak bizler de itfaiyeyi aradık. Ardından jandarma geldi ve müdahale etti" diye konuştu.

Muhtar Güzel, boşaltılan eve bekçi bıraktıklarını sözlerine ekledi.