AK Parti Afşin İlçe Başkanlığınca, CHP'nin 35. Olağan Kurultayında ve grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında Afşin Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
AK Parti Afşin İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, adliye önünde yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez halkın oyları ile Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren söylem ve eylemleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunmak için toplandıklarını belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun hakaret içeren ifadelerinin sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dönük bir saldırı olmadığını dile getiren Kırbıyık, "Bu ifade aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı seçiminde sayın Recep Tayyip Erdoğan'a oy veren ve Cumhurbaşkanlığı makamına layık gören milyonlarca vatandaşa da yapılmış bir hakarettir" diye konuştu. 

Kırbıyık, seçimlerin, demokrasinin hakim olduğu toplumlarda, halkın iradesini yönetime yansıtmanın en temel ve etkili aracı olduğunu belirterek, "Kılıçdaroğlu'nun yönelttiği ifadeler, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, en temel anayasal hakkımız olan seçme özgürlüğümüzü kullanarak sayın Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermiş bir vatandaşlar olarak, tarafımıza da yöneltildiği bir gerçektir. Kılıçdaroğlu'nun ifadeleri Cumhurbaşkanımıza, onu seven ve ona oy veren biz vatandaşlara yönelik ağır birer hakarettir. Bu sebeple şüpheliden şikayetçiyiz" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından, Kırbıyık ve partisinin ilçe yönetim kurulu üyeleri, suç duyurusu dilekçelerini Cumhuriyet Savcılığına teslim etti.