Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından Afşin'de 2014 yılı Mali Destek Programı hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Afşin Hükümet Konağı Konferans Salonunda düzenlenen programda DOĞAKA Mali Destek Uzmanı Tuğçe Rodoplu ve Hakan Torun, “ 2014 yılı Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı ile Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı" kapsamında bilgi verdi.

Sürüdürülebilr üretimin geliştirilmesi ve yenilikçilik Mali Destek Programı kapsamında ticari esasa göre faaliyet gösteren KOBİ'lere, kooperatiflere ve birliklere 50 bin ile 500 bin lira arası destek sağlanacağı, ayrılan kaynağın ise 15 milyon lira olduğu belirtildi.

Desteklenecek ilçelerdeki işletmeler ile bölge içinden ve dışından yatırım yapacak işletmelerin imalat sanayi ve turizm sektörüne yönelik yatırımların desteklenmesi programında bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılması mali destek  programından Hatay, Kahramanmaraş ve  Osmaniye'den 12 ilçenin yararlanabileceği aktarıldı. Program kapsamında, proje sahiplerine 20 bin ile 200 bin lira arasında destek sağlanacağı belirtildi. Başvuruların 7 Mart'a kadar devam edileceği bildirildi.

Programa Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Afşin Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat, Afşin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Ömer, sivil toplum örgütü temsilcileri ile diğer ilgililer katıldı.