Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve   DOĞAKA desteği ile İlçe Müdürlüğü  bünyesinde çalışan 25 teknik personele yönelik toplam  78 saatlik Netcad Eğitimi programı başladı. 

Proje Kapsamında; Netcad  Eğitim uzmanlarından  Zir.Müh. Burak ÖZDEMİR tarafından  verilecek Netcad Programı Eğitimi ile kurs sonunda teknik elemanlar tarım arazisine  gitmeden önce  gidilecek yer ve ürün deseni ile yapısı ve şekli hakkında bilgi sahibi olabileceklerdir.Eğitim sonunda eğitime katılan personele sertifika verilecektir.

NETCAD NEDİR
Netcad bir harita çizim programıdır. Netcad ile temel harita, uzaktan algılama, coğrafi bilgi sistemleri, projeksiyon ve veri yapıları, coğrafi referanslama, CAD yapısında farklı özelliklerde veri üretimi  işlemleri, verilerin yönetimi, düzenlenmesi, tabaka ve sorgu işlemlerinin gerçekleştirilmesi, sayısal arazi modeli oluşturulması, uygun harita ve projeksiyon parametrelerin tanımlanması, toplulaştırma için gerekli altlık verilerinin hazırlanması, toplulaştırma projelerini mevzuata uygun paftalanması ve çıktı işlemlerinin gerçekleştirilmesi, proje ifraz işlemlerinin ve zorunlu raporların veri tabanı bağlantılı olarak gerçekleştirilmesi, üretilen projelerin Google Earth'e aktarılabilen bir CAD programıdır.