AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Erkoç, "1 milyon 63 bin insanımızın huzur ve mutluluğu için gecemizi gündüzümüze katacağız" dedi.

Erkoç, Afşin'de teşkilat üyeleri ve vatandaşlarla buluştu. İlçe girişinde AK Parti İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, Ticaret Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can ve vatandaş tarafından karşılanan Erkoç, ilçe binasında partililere hitap etti.

Türkiye'nin 2002 öncesi durumunu ve bugün geldiği noktayı anlatan Erkoç, ülkeyi her geçen gün büyüten bir kadronun içerisinde olmaktan onur duyduğunu söyledi.

2001 yılında AK Parti kurulduğunda bu teşkilat içerisine girdiğini anımsatan Erkoç, şöyle konuştu: "Biz bu yola çıktığımızda ülkemiz çok kötü şartlardaydı. Ben AK Parti'nin Kahramanmaraş'taki kurucu üyelerinden biriyim. Hatırlayın o dönem ülkemiz kaos ve kargaşa içerisindeydi. Büyük bir istikrarsızlık vardı. Ülkemiz her gecen gün mutsuzlaşmakta ve uluslararası arenada itibarsızlaşmaktaydı. Biz o zaman bu ülkenin makus talihini yenmek için yola çıkmıştık. Güçlü bir Türkiye için, lider bir Türkiye için Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yola çıktık. Ve AK Parti milletle yaptığı güç birliği sayesinde, kurduğu gönül bağı sayesinde ülkemizin makus talihi değişti ve hayal bile edilemeyen icraatlar 10 yılda yapıldı. Çok şükür o günleri geride bıraktık ve geleceğe emin adımlarla yürüyoruz. Aziz milletimizle birlikte olduğumuz sürece bizleri kimse bu yolumuzdan alı koyamayacak. Çünkü bizim ecdadımız 3 kıtada 21 milyon kilometre kare toprak üzerinde adaletle hükmetti. Biz de gücümüzü buradan, geçmişimizden almaktayız. Atiyi mazi üzerine inşa etmekteyiz. İnşallah bu güçle yola çıktık aynı azimle yürümeye devam edeceğiz."

AK Parti'nin her kademesinde görev yaptığını anımsatan Erkoç, 30 Mart Yerel Seçimleri için de büyükşehir belediye başkan adayı olarak önemli bir sorumluluk üstlendiğini ifade etti.

Erkoç, "Önümüzde bir yerel seçim var ve biz de büyükşehir belediye başkan adayı olarak yola çıktık. Büyükşehir Kahramanmaraş için bir milat. Daha önce büyükşehir olan iller bu fırsatı çok iyi değerlendirdiler. Özellikle belediye hizmetleri noktasında önemli hizmetlere imza attılar. Ama biz büyükşehir olamadığımız için bunun dezavantajını çok hissettik.Biz de tüm kent için sinerji oluşturabilecek bu yeni sistemle şehrimizin her köşesine hizmet götüreceğiz" şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş'ın tüm değerleriyle turizmde hak ettiği geliri elde etmesi için çalışacaklarını dile getiren Erkoç, bu nokta da Eshab-ı Kehf'in de büyük önem taşıdığını kaydetti.

Kahramanmaraş'ın yeni dönemde turizm pastasından daha fazla payı alacağını dile getiren Erkoç, "Bu noktada Afşin'deki Eshab-ı Kehfimiz büyük önem taşıyor. Biz bunu da değerlendireceğiz. Eshab-ı Kehf başta olmak üzere Afşinimizi turizm merkezlerinden biri haline getireceğiz. Geçmişte burası yeşil Afşin olarak anılan bir yerdi. İnşallah yeni dönemde de öyle olacak" ifadelerini kullandı.

Erkoç, DSİ'nin Afşin ve çevresinin içme suyu sorununu çözmek için harekete geçtiğini, 51 milyon TL'lik bir projenin de yakında hayata geçeceğini söyledi.

AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak ise teşkilatın her bir ferdiyle Erkoç'un yanında olduğunu belirtti.

Erkoç, teşkilat ziyaretinin ardından Afşin esnafıyla buluştu. Şehir merkezindeki işyerlerine konuk olan Erkoç, samimi sohbetler gerçekleştirip Kahramanmaraş ve ilçeler için hayata geçirmek istediği projeleri paylaştı.