İlçeye bağlı Alpaslan Mahallesi'nde oturan vatandaşlar, yanlarında getirdikleri boş su bidonlarını bir birine vurarak, yetkililerden mahallenin su sorunun çözülmesini istedi.

Bir süre slogan atan çoğunluğu kadınların oluşturduğu eylemciler, 4 bin nüfuslu mahallede suyun olmamasının önemli bir sorun olduğunu belirtti.

- "İdare etmememiz gerektiği söylendi"

Alpaslan Mahallesi Muhtarı Ahmet Kara, grup adına yaptığı açıklamada, 7 aydır akmayan içme suyu şikayetlerini bildirdiklerini fakat çözümün bulunamadığını savundu.

Durumu birçok kez Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (KASKİ) bildirdiklerini dile getiren Kara, şunları kaydetti:
"Mahalleli olarak artık dayanacak gücümüz kalmadı. Vatandaşın evinde sular akmıyor, çamaşırlarını yıkayamıyor ve gerekli temizliklerini yapamıyorlar. 4 bin nüfuslu mahallede su çilesi büyük bir sorun. Bizler mahalleli olarak KASKİ Müdürlüğüne defalarca gerek yazılı, gerekse de sözlü olarak sorunlarımızı ilettik. Fakat bu sorunun hemen çözülemeyeceği ve idare etmememiz gerektiği söylendi. Yetkililerin bu sorunu hemen çözmelerini bekliyoruz." 

Bir süre oturma eylemi yapan vatandaşlar, yapılan açıklamadan sonra olaysız şekilde dağıldı.