Mersin'de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları'nda serbest stil 84 kiloda altın madalya kazanan milli güreşçi Serdar Böke, memleketi Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde coşkuyla karşılandı. 

İlçe girişinde uzun araç konvoyuyla karşılanan Böke, Atatürk Caddesi'nde halkı selamladıktan sonra Kaymakam Faik Arıcan'ı ziyaret etti.

Arıcan, ziyarette, Böke'nin aldığı madalyanın Afşin'in geçmişine yakıştığını belirtti. Elde edilen başarının ilçede yetişen diğer güreşçilere moral olduğunu vurgulayan Arıcan, Böke ile gurur duyduklarını dile getirdi.

Böke ise bundan sonraki hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu söyledi. Çocukluğundan bu yana güreşle ilgilendiğini hatırlatan Böke, şunları kaydetti:

"Spor yaşantıma halen Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ 'de devam ediyorum. Mersin'de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları'nda 84 kiloda şampiyon oldum ve ülkemize, ilimize ve Afşin'e altın madalyayı getirdim. Bildiğim kadarıyla ilçemizde en son 1993'de yani tam 20 yıl önce Fevzi Kaynak bu madalyayı kazanmıştı. Şimdi de bana nasip oldu. İnşallah bu başarı önümüzdeki müsabakalarda kazanacağımız madalyaların habercisi olur."

Arıcan, başarısından dolayı Böke'ye altın hediye etti.

Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan'ı da ziyaret eden Böke, daha sonra Kabaağaç köyünde yaşayan baba evine kurban kesilerek karşılandı.