Kilo vermek için spora başlayan lise öğrencisi, wushuda Türkiye şampiyonluklarının yanı sıra Avrupa ikinciliğini elde etti.

Afşin Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi 15 yaşındaki  Yemliha Tor, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşıtlarına göre kilosu fazla olduğunu, bu durumdan kurtulmak için 3 yıl önce spora başladığını söyledi.

Gittiği spor salonunda arkadaşlarının tavsiyesiyle wushuyla ilgilenmeye başladığını ifade eden Tor, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 3 yıl önce 76 kiloydum. Zaman zaman arkadaşlar arasında alay konusu oluyordum. Bundan dolayı kilolarımdan kurtulmak için spora başladım. Amacım sadece kilo vermekti. Daha sonra wushu branşıyla ilgilenmeye başladım. Bir yandan bu sporla ilgilenirken diğer yandan kilo vermeye başladım. Aynı yıl katıldığım turnuvada Türkiye şampiyonu oldum. Ardından 2 kez Türkiye birinciliği elde ettim. Son olarak da Romanya'da düzenlenen Avrupa Wushu Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandım. Sonuçta kilo vermek için başladığım spor sayesinde Avrupa'da derece yaptım."

Milli takıma kadar yükseldiği için mutlu olduğunu aktaran Tor, 3 yılda da 16 kilo verdiğini dile getirdi.

Wushu Milli Takım Antrenörü Selçuk Kayapınar ise öğrencisinin kiloları nedeniyle başladığı wushu sporunda Avrupa derecesi almasının sevindirici olduğunu söyledi.

Antrenmanlara devam ettiklerini dile getiren Kayapınar, dünya şampiyonluğunu hedeflediklerini kaydetti.

Baba Vedat Tor da oğlunun başarısıyla gurur duyduğunu dile getirdi.