Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine halkın büyük ilgi duyduğunu belirtti.

Yıldırım,  yaptığı açıklamada, Kutlu Doğum Haftası'nın  bu yıl ana temasının ''Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet'' olduğunu belirtti.

Yaşadığımız çağda, insanın etrafını, faydacılık,  fırsatçılık, egoizm, bencillik ve benmerkezci davranışlar sarmaya başladığını ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"İnsanlığın kuşatan bu olumsuzluklar, insanı onurundan ödün vermesi ile karşı karşıya bıraktı. Bütün söz ve hareketlerimizde egemen olması gereken samimiyet, maalesef işlevini yitirmeye başladı. Bunun çözümü için de Sevgili Peygamberimiz'in insanlığa getirdiği içtenliğin, samimiyetin, zarafet ve letafetin iyi anlaşılması gerekir. Samimiyet, insanı güzelleştiren, olgunlaştıran, latif hale getiren önemli özelliklerdendir. Samimiyet, Hz. Mevlana'nın deyişiyle, 'Ya göründüğün gibi ol, ya olduğun gibi görün' olmaktır. Samimiyet, kimlikli, kişilikli ve özü sözü bir olmaktır. Bu gibi insani değerlerin zedelenmesine, yok olmasına asla müsaade etmemek gerekir. Bunun için de hepimiz, kendi samimiyetimizi sorgulamak zorundayız."