İstanbul'da yaşayan motosiklet tutkusu olan 4 kişi, Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi'ni tanıtmak üzere Türkiye turuna çıkıyor

Eshab-ı Kehf Külliyesi ve Çevresini Koruma Yaşatma Derneği Başkanı Bekir Sıtkı Can, Kahramanmaraş'ın en büyük tarihi eserlerinden birisi olan Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi'nin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla İstanbul'da yaşayan  Murat Güngör, Ali Akın, Tahir Leblebici ve Faruk Koncal isimli dört motosiklet tutkununun Türkiye turuna çıkacaklarını kaydetti.

Can, konuyla ilgi yaptığı açıklamada, Eshab-ı Kehf'in ilçenin en büyük tarihi eserlerinden birisi olduğunu ve dernek olarak Külliyenin tanıtımı için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini  ifade ederek, İstanbul'da yaşayan ve Eshab-ı Kehf Külliyesi'ni gezip gören 4 arkadaşımız böyle bir karar almış. İstanbul'dan Afşin'e geldiler. Arkadaşlarımız buradan Türkiye turuna çıkıyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

Güngör ise daha önceden gezip gördükleri Külliyeden çok etkilendiklerini öne süren 4 kiyinin böyle bir karara vardıklarını belirterek, bu kapsamda, 5 bin kilometre yol katedeceklerini söyledi.