Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’i ziyaret etti.

KSÜ Afşin Mahzuni Şerif Yerleşkesinde düzenlenen üniversite haftalık olağan Senato Toplantısına katılmak ve yerleşkede incelemelerde bulunmak üzere Afşin’i ziyaret eden Rektör Can, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’i de Başkanlık Makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Rektör Can, üniversitemiz Afşin Mahzuni Şerif Yerleşkesinde eğitim veren birimleriyle yakın işbirliği ve sağladığı imkanlar için Başkan Güven’e teşekkürlerini ifade ederek her alanda bu yakın işbirliklerinin sürdürülmesini arzu ettiklerini söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Afşin Belediye Başkanı Güven ise Afşin Belediyesince yürütülen projelerde KSÜ öğretim üyelerinin katkılarını beklediklerin belirterek KSÜ ile her alanda işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

Makamdaki görüşmenin ardından Rektör Can ve KSÜ Senatosu Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’in ev sahipliğinde Afşin Hanımlar Kültür ve Spor Merkezinde verilen öğlen yemeğine katıldı. Yemekte Afşin Belediyesi ile üniversitemiz arasında işbirliği yapılabilecek konuları ele alındı.

Afşin’de aromatik bitki üretiminde önemli aşamalar kaydettiklerini belirten Afşin Belediye Başkanı Güven, aromatik bitki üretiminin arttırılması, yaygınlaştırılması ve pazarlanması konularında akademisyenlerin görüş ve destekleri beklediklerini söyledi. Başkan Güven KSÜ Senatosu’nu önümüzdeki üretim sezonunda lavanta bahçelerinde oluşturmayı planladıkları fotoğraf platosuna ve hasat şenliğine davet etti.