Afşin ilçesinde, bir okulda düzenlemek istedikleri yaz Kur'an kursu için olumsuz cevap aldıklarını iddia eden Şefkatli Eller Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üyesi bir grup, Hükümet Konağı önünde "şükür namazı" kılarak tepkilerini dile getirdi. 

Dernek Başkanı Şeref Ertekin, konak önünde yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığınca uygulanan "Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında, Fatih İlköğretim Okulunda yaz Kur'an kursu açmak istediklerini belirtti.

Bu kapsamda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne başvuruda bulunduklarını ancak taleplerine olumsuz cevap verildiğini ifade eden Ertekin, şunları kaydetti:

"Alınan karar keyfi. İdarecilerin yasalara aykırı hareket ediyor.  Dernek olarak geçen yıl aynı uygulamadan faydalanmıştık. Milli Eğitim Müdürlüğü dilekçemize 28 gün sonra yazılı cevap verdi. Yazıda, 'Okullarımızda 4+4+4 uygulaması var, derneklere okulları tahsis etmemiz için bir kanun yok' deniliyor. Bu kararı hangi gerekçe hangi mantıkla aldılar anlamış değiliz."

Basın açıklamasının ardından aralarında öğrencilerin de bulunduğu bazı dernek üyeleri, Hükümet Konağı önünde "şükür namazı" kıldı.

Öte yandan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldırım, konuyla ilgili derneğe yazılı açıklama yaptıklarını kaydetti.