Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Afşin Şubesi'nin kayyuma devredilen yönetimin seçimi mahkeme kararı ile durduruldu.

2009 yılında yapılan Tes-İş Sendikası delege seçimleri mahkeme tarafından iptal edilerek, seçimlerin yeniden yapılması için kayyum heyeti oluşturulmuştu. Kayyum heyeti tekrar seçimlerin yapılması kararı alırken, 30 Ekim 2013 itibarı ile sandık başına giden sendika üyeleri oy kullanamadan, Afşin İş Mahkemesi seçimin durdurulmasına karar verdi.

EÜAŞ Sosyal Tesislerinde kayyum heyetinin oluşturduğu delege seçimlerinde iki liste yarışmaya başladı. Adaylardan Sıddık Sert ile Mustafa Kılıç seçime katıldı.

Seçimlerin durdurulduğunu açıklayan kayyum avukat İsmail Safi, "Afşin İş Mahkemesi'nin 2013/2 değişik iş sayılı kararı ile delege seçimlerinin süresiz durdurulması kararını vermiştir. Mahkeme 7 Kasım tarihine gün verdi. Şuan itibariyle kayyum heyeti olarak delege seçimlerini durdurduk" dedi.

Adaylardan Sıttık Sert, yaptığı açıklamada, mahkeme kararıyla seçimlerin iptal edildiğini söyledi.

Seçimlerin iptal olmasından duyduğ üzüntüyü dile getiren Sert, şunları söyledi :"Bunda bizim hiçbir şekilde sorumluluğumuz yok, bu mahkemenin vermiş olduğu bir karar. Biz şirkete de 'tamam' dedik oy kullanmaları için. Bizim açımızdan hiçbir şekilde sıkıntı yoktu. Fakat hakim kararıyla seçim iptal edildi. İleri bir tarihte seçimi tekrarlayacağız. Seçime katılan arkadaşlarımızdan tekrar özür diliyorum. Buraya kadar geldiler yoruldular."

Seçimin durdurulma gerekçesini bilmedeklerini belirten adaylardan Mustafa Kılıç da kayyum tarafından gerekli açıklamanın yapılacağını ifade etti.

Üyelerinin çoğunluğunun seçimde oy kullandığını dile getiren Kılıç, "İlk defa demokratik ve eşit şartlarda bir seçime başlamıştık. Mahkeme iptal etmiş, yerine kayyumu atamış şimdi kayyum seçimi yapıyor.,Bu seçimi durdurmak için kim nereden geldi bilmiyorum. Bu işçinin iradesinden hiçimse kaçamaz" şeklinde konuştu.