Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV) Genel Başkanı Kemal Tekden, Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesinde incelemelerde bulundu.

Çeşitli ziyaretler için Afşin ilçesinde bulunan Tekden, Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi'ni ziyaretinde  Afşin Belediye Başkanvekili Yalçın Çelebi Pekin'inden bilgi aldı.

Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi'nden çok etkilendiğini kaydeden Tekden, Kur'an'ı Kerim'de ismi geçen ve birçok dini kitapta yer alan mekanı ziyaret etmenin mutluğunu yaşadığını kaydetti.

Eshab-ı Kehf hikayesinin insanlara "Her zaman kendi inançları için ellerinde gelen mücadeleyi vermeliler çünkü Allah'ın yardımı daima bu mücadeleyi verenlerin arkasındadır" mesajı verdiğini ifade eden Tekden, şunları söyledi:

"Türkiye'nin birçok yerinde böyle müesseseler var ve bu da insanlarımız Eshab-ı Kehf'den ne kadar çok etkilendiğinin ve bu olayı sahiplendiğinin bir göstergesi.  Ama bu konuda gördüğüm üzere en etkili yer Afşin'de bulunan Eshab-ı Kehf mağarası. Ayrıca çevresinde bulunan külliye çok mükemmel yapılmış. Buraya hizmeti geçen ve emekleri bulunan herkese çok teşekkür ediyorum."