Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK) Manisa Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 2015 yılında Afyonkarahisar’daki organik bitkisel üretimin 36 bin 326 ton olarak gerçekleştiği kaydedildi.
Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, organik tarıma ilişkin istatistiklerin, bitkisel üretim istatistikleri kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı il ve ilçe teşkilatları aracılığı ile derlendiği belirtildi. Açıklamada, “2015 yılında Afyonkarahisar’da organik tarım ile uğraşan çiftçi sayısı bir önceki yıla göre yüzde 29,3 artarak 866 kişi olmuş olup bu değerle en fazla organik tarımla uğraşan çiftçiye sahip 19. il konumundadır. Afyonkarahisar’da, organik tarım yapan çiftçi sayısı ülkemizdeki toplam çiftçi sayısının binde 12,4’ünü oluşturmaktadır. 2015 yılında kentte toplam 3 bin 710 hektarlık alanda 36 bin 326 tonluk organik tarım üretimi yapılmıştır. Afyonkarahisar’da, organik tarım yapılan alan, ülkemizdeki toplam organik tarım yapılan alanın binde 7.2’si olup bu büyüklük bakımından Afyonkarahisar, en fazla organik tarım yapılan alana sahip 26. il konumundadır.
Afyonkarahisar ili, 36 326 tonluk organik tarım üretimi ile en fazla organik tarım üretimine sahip 12. il konumunda olup bu üretim miktarı ülkemizdeki toplam organik tarım üretiminin binde 19.9’unu oluşturmaktadır” ifadelerine yer verildi.