Afyonkarahisar 27 Ağustos İlkokulunda öğrenim gören öğrenciler beraberindeki öğretmenleri ile birlikte kentteki şehit ailelerini ziyaret ederek, minicik yürekleri ile onların acılarına ortak olmaya çalıştılar.
Afyonkarahisar 27 Ağustos İlkokulu 4. sınıfta öğrenim gören 3 öğrenci okul yönetiminin organize ettiği etkinlik ile kentteki 2 şehit ailesini ziyaret etti.
Gerçekleştirilen ziyaret programına Okul Müdür Yardımcısı Ömer Uysal öncülük ederken ziyarete Rehber Öğretmen Ayşe Mülkem, 4. sınıf öğrencileri Hakkı Çanakçıoğlu, Hakkı Memiş ve D. Samed Ceylan katıldı.
Heyetin ilk ziyaretini Şırnak’ın Beytüşşebap ile Uludere ilçeleri arasındaki Habur-2 köprüsü ile Andaç Köyü yakınlarında PKK terör örgütü tarafından yapılan saldırıda şehit düşen Tayfur Çankaya’nın ailesini ziyaret ettiler. Gerçekleşen ziyarette öğretmenler ve öğrencileri Çankaya’nın ailesine çiçek takdim ederek, şehit verdikleri oğullarının hatırlarını andılar.
Şehit Çankaya’nın ayrıca 27 Ağustos İlkokulundan mezun olduğu belirtildi.
Şehit ailelerinin acılarına ortak oldula
Heyet ikinci ziyaretlerini ise geçtiğimiz ay Şırnak’ta yol güvenliğini sağlarken yine PKK’lı teröristler tarafından yapılan saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Yunus Çiçek’in Fakipaşa Mahallesindeki baba evine gerçekleştirdi. Ziyarette heyeti şehidin annesi Havva ve babası Yılmaz Çiçek karşıladı. Burada da yine minikler beraberinde getirdikleri çiçeği şehit ailesine takdim edip, sohbet ederek onların bir nebzede olsun acılarını dindirmeye çalıştılar.
Her iki şehit ailesi de 27 Ağustos İlkokulu öğretmen ve öğrencilerine ziyaretten dolayı teşekkürlerini ilettiler.